KALIBRE, FESTIVALU NAŠ

U prirodi je festivala da sintetizira i okuplja, da u minimalnom vremenu i prostoru sabije ono najzanimljivije i najznačajnice i ponudi svojoj publici sinegričan paket događanja u svrhu ostvarenja maksimalnog učinka. KaLibar bestival je naslonjen upravo na tu ideju: sakupiti kvalitetne predstavnike hrvatske i međunarodne književne kulture, obogatiti ih glazbenim i izložbenim programom, okupiti ih na jedno mjesto i – promjeniti ga.

Nakon fantastično uspješnog festivala 2013-te, 2014-te, 2015-te i ponovo 2016-te, KaLibar bestival to želi učiniti ponovo. U tri dana festivala Zadru će ponuditi etablirane književnike i umjetnike, rame uz rame s lokalim stvaraocima. Očekujemo promocije novih knjiga, književnih večeri, otvorenja izložbi, koncerte i projekciju filma.

Festival se održava na Poljani Branka Stojakovića i hotelu Almayer u Zadru, 21, 22. i 23. rujna u poslijepodnevnim i večernjim satima.


ORGANIZACIJA FESTIVALA

Organizacijski odbor: Adrijana Vidić, Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš,  Koraljka Alavanja

Odgovorna osoba: Želimir Periš


Mail za pritužbe i pohvale: bestival@zapis.hr


Dizajn: Adrijana Vidić i Želimir Periš


Foto: Adrijana Vidić i Tanja Gulan


Srce, ruke i lopate festivala su još i: Iva Pejković, Marijana Perić, Ivan Marić, Boris Krneta, Ana Šarić, Slaven Petri, Denisa Čirjak, David Sambunjak, Filip Genda, Vedrana Đugum, Valentina Mlađen, studenti Sveučilišta u Zadru i članovi udruge Ludens.

Veliko hvala: Ivo Jadrešin, The Hostel, Feral-Tours, Apartmani Atma, OPG Matulić – Pašman

Program festivala omogućili su: Ministarstvo kulture, Grad Zadar i Zadarska županija

Organizacija festivala: Udruga Zadarski pisci – ZaPis